Пожарът край панагюрското село Елшица е напълно овладян. Овладян е и

...
Пожарът край панагюрското село Елшица е напълно овладян. Овладян е и
Коментари Харесай

Пожарите край Елшица и Црънча са овладени

Пожарът край панагюрското село Елшица е изцяло овладян. Овладян е и пожарът край село Црънча, който пламна наоколо до военния учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили. 

В момента военен вертолет взе участие в гасенето край Црънча. На място са три противопожарни екипа, както и 40 доброволци. каза регионалният шеф Трендафил Величков.

Ситуацията край Елшица към този момент е под цялостен надзор. Към момента има единствено едно интензивно огнище. 

Пред Радио Пловдив кметът на община Панагюрище Никола Белишки изясни, че през нощта е направена 11-километрова просека с тежка техника, с цел да се ограничи пожарът. Днес не престават да работят десетки пожарникари, горски чиновници и доброволци.

Трети ден през днешния ден хеликоптер Ми-17 от авиобаза Крумово взе участие в гасенето на огромния горски пожар в землището на селата Елшица и Левски.

Кметът бе безапелационен, че заплаха за хората няма, а въздухът е чист. 

" Няма заплаха за жителите, терзания нямам доверие да има, тъй като пожарът е на огромно разстояние от обитаеми места. Вчера доброволци направиха полоса към Попинци, прилежащото село на Елшица, с цел да попречат на огъня да стигне до къщите ", сподели Белишки. 

Кметът на Панагюрище отхвърли версията, че пожарът е тръгнал от запалено стърнище, само че напомни, че следствието не е завършило. " Най-малко евентуално е стърнището да е повода за пожара, там няма ниви и стърнище. Смятам, че най-вероятно огънят е тръгнал от цигара, изхвърлена от автомобил ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР